Home    >    Behandelingen   >   Deep Tissue Massage

Deep tissue massage.

Een deep tissue massage (diepe bindweefselmassage) is de meest effectieve diepgaande massage welke wordt toegepast bij mensen met chronische spierspanningsklachten door bijvoorbeeld een verkeerde houding, overbelasting, (werk)stress of burn-out. Het is een behandeling die niet alleen de spieren aanpakt, maar juist de dieper laag, het bindweefsel. Door dit bindweefsel los te masseren krijgen de spieren weer ruimte om te bewegen.

Spierspanning heeft alles te maken met opgeslagen emoties. Een emotie wil spieren, weefsel en het lichaam in beweging zetten om zich te kunnen uiten zodat het lichaam niet vast komt te zitten met emotionele blokkades. Kijk bijvoorbeeld naar een kind dat hard moet huilen en even later weer vrolijk verder speelt alsof er niets is gebeurt. Dat kind kan dat omdat hij de emotie vrije doorgang geeft waardoor het niet vast komt te zitten in het lichaam. Bij het niet uiten van emoties zullen de spieren chronisch gespannen raken. Het bindweefsel en de spieren zullen gaan verstrakken, verkleven en verharden. Een deep tissue massage is de meest effectieve behandeling bij stressgerelateerde klachten, omdat dit naast spierspanning, ook doorwerkt op het autonome zenuwstelsel waardoor (psychosomatische) klachten worden aangepakt.

“Het drukke leven en de stress van het moderne bestaan geeft onvermijdelijk een toestand van chronische spierkrampen en psychosomatische klachten”

Wanneer een deep tissue massage?

Een deep tissue massage biedt alleen maar voordelen. De massage kan zo diep gaan als je zelf aankan. Na de massage voelt het alsof jouw lichaam weer in zijn natuurlijke vorm is teruggezet en weer volledig kan ontspannen en loslaten. De voordelen van een Deep Tissue massage:

Je geeft zelf aan hoe diep de druk mag zijn.
De behandeling heeft lang effect achteraf.
Je spieren leren om weer te ontspannen.
Het werkt diep door op het autonome zenuwstelsel.
Het brengt lichaam en geest weer in balans.
Het doet chronische (pijnlijke) spierspanning sterk verminderen.

Deep tissue massage op unieke eigen wijze.

Mijn naam is Fred de Bree, en sinds vele jaren geef ik massages waarbij mijn passie voor het vak volledig tot uiting komt. Praktijk de Bree is een kleinschalige praktijk gevestigd in Barneveld. De praktijk is ontstaan met de wil om mensen te helpen met dergelijke gezondheidsklachten. Omdat de liefde voor het werk zo groot is en de praktijk kleinschalig, merk je direct dat je écht centraal staat en er uitgebreid de tijd voor jou wordt genomen.

Wat maakt de behandeling bij Praktijk de Bree uniek? Iedere soort behandeling kan aangepast worden in de druk die gegeven wordt en hoe diep de behandeling gaat. iedere massage wordt afgestemd op jouw lichaam waardoor geen enkele massage exact hetzelfde is. Door de vele jaren ervaring en zeer uitgebreide opleidingen die ik heb gevolgd, haal ik het beste uit alles voor een doelgerichte behandeling voor jou als cliënt. 

Uit ervaring is gebleken dat de behandelingen zeer gewaardeerd worden en een goed effect hebben op zowel fysiek als mentaal emotioneel niveau. De combinatie van het behandelen van eventuele klachten, specifiek gericht op jouw lichaam, in combinatie met de diepe ontspanning is uniek. Ik geloof niet in één vaste type massage maar juist de combinatie ervan om klachten effectief te verhelpen. Er wordt goed geluisterd naar wat jij als cliënt aan kan en we gaan zeker niet door de pijngrens heen, wat helaas bij veel behandelaars wel wordt gedaan. Het is jouw lichaam dus jij bepaalt de diepte, intensiteit, en wat je wensen zijn. Op die manier werken we als het ware samen aan het beste resultaat met als basis het type massage die voor jou de voorkeur heeft.

Ervaar de vele voordelen van een professionele massage zelf en investeer in jouw gezondheid!

Massage Voorthuizen
Massagepraktijk De Bree

Neem contact met mij op