Home    >    Behandelingen   >   Haptische massage

Haptische massage.

De haptische massage komt voort uit de haptonomie. ‘Hapsis’ is het oude Griekse woord voor ‘gevoel’. Massage is aanraken. Bij haptische massage gaat het om ‘aanraken met gevoel’. Bij deze massage ligt de nadruk op het met gevoel aanraken en niet zozeer op de techniek. Je leert om weer terugzakken in je lichaam als je veel met je hoofd werkt. Stress zorgt er voor dat je niet meer luisterde naar je lichaam, wat veel onverklaarbare klachten kan geven zoals; slecht slapen, onrust in je lijf, duizeligheid, hartkloppingen, zweten, paniek en angst, slechte concentratie en pijnlijke spieren in je lijf. Juist met deze behandeling speel ik daar op in.

Aanraking geeft het gevoel dat je er mag zijn, een gevoel van bevestiging. Aanraking is beweging, een verplaatsing van energie. Als je aangeraakt wordt gebeurt er iets met je. We zijn dat in deze hectische tijd helaas vergeten waarbij we in een achtbaan zitten van gedachtes zonder echt te voelen. De massage helpt je om balans te vinden tussen denken en voelen wat leidt tot een beter functioneren op elk gebied. Naast de massage krijg je ademhalingsoefeningen en begeleiding om tot een diepe ontspanning te komen.

“Het drukke leven en de stress van het moderne bestaan geeft onvermijdelijk een toestand van chronische spierkrampen” 

De voordelen van een haptische massage.

✔  Vermindert de hoeveelheid stress.
✔  Waardevolle ademhalingsoefeningen tijdens én na de massage.
  Verlicht pijn zoals spierpijn en hoofdpijn.
  Verbetert de slaapkwaliteit.
  Versterkt het immuunsysteem en vermindert ontstekingen.

Een haptische massage op unieke wijze.

Mijn naam is Fred de Bree, en sinds vele jaren geef ik massages waarbij mijn passie voor het vak volledig tot uiting komt. Praktijk de Bree is een kleinschalige praktijk gevestigd in Barneveld. De praktijk is ontstaan met de wil om mensen te helpen met dergelijke gezondheidsklachten. Omdat de liefde voor het werk zo groot is en de praktijk kleinschalig, merk je direct dat je écht centraal staat en er uitgebreid de tijd voor jou wordt genomen.

Wat maakt de behandeling bij Praktijk de Bree uniek? Iedere soort behandeling kan aangepast worden in de druk die gegeven wordt en hoe diep de behandeling gaat. iedere massage wordt afgestemd op jouw lichaam waardoor geen enkele massage exact hetzelfde is. Door de vele jaren ervaring en zeer uitgebreide opleidingen die ik heb gevolgd, haal ik het beste uit alles voor een doelgerichte behandeling voor jou als cliënt. 

Uit ervaring is gebleken dat de behandelingen zeer gewaardeerd worden en een goed effect hebben op zowel fysiek als mentaal emotioneel niveau. De combinatie van het behandelen van eventuele klachten, specifiek gericht op jouw lichaam, in combinatie met de diepe ontspanning is uniek. Ik geloof niet in één vaste type massage maar juist de combinatie ervan om klachten effectief te verhelpen. Er wordt goed geluisterd naar wat jij als cliënt aan kan en we gaan zeker niet door de pijngrens heen, wat helaas bij veel behandelaars wel wordt gedaan. Het is jouw lichaam dus jij bepaalt de diepte, intensiteit, en wat je wensen zijn. Op die manier werken we als het ware samen aan het beste resultaat met als basis het type massage die voor jou de voorkeur heeft.

Ervaar de vele voordelen van een professionele massage zelf en investeer in jouw gezondheid!

Neem contact met mij op

Praktijk de Bree
Veemweg 29-31
3771 MT Barneveld

E: info@praktijkdebree.nl
M: 06 30 38 74 03

Stuur mij een WhatsApp bericht!