Home    >    Behandelingen   >  Myofasciale cupping.

Myofasciale cupping.

Het effect van cupping zit vooral de doorbloeding van het oppervlakkige bindweefsel en de onderliggende triggerpoints aan te pakken. Door de bloedtoevoer worden afvalstoffen in het lichaam afgevoerd en vers bloed met voedingstoffen en zuurstof worden naar de aangedane plek toegebracht. Hierdoor versnelt het herstelproces van pijnlijk vastzittend bindweefsel en de spieren. Het is een toegevoegde waarde bij veel uiteenlopende klachten.

Met cupping ontstaat er, door het vacuümtrekken, een zuigkracht op het lichaam. Bloed wordt naar een plek toegetrokken, net zoals dat gebeurt als je gewond bent waarbij je lichaam dit proces direct start. Dan gaat er bloed naar de wond of kneuzing om alles wat ‘kapot’ is te helpen herstellen. Door op gevoelige en stramme plekken te cuppen, komt er een grote hoeveelheid zuurstofrijk bloed in de juiste weefsels terecht, waar het een oppepper geeft en ‘celafval’ afvoert. Maar het heeft niet alleen effect op die specifieke plek. Het is naast fysieke pijn ook heel heilzaam bij stressgerelateerde klachten. Stel je een ijsberg voor. Bovenaan de berg veroorzaak je een trilling die ook in de diepere lagen doordringt. En als je bedenkt dat bindweefsel over het hele lichaam aanwezig is, dan kun je je voorstellen dat het cuppen van de schouder, direct effect heeft op de onderrug en andersom. Dat cupping werkt, blijkt uit diverse onderzoeken. Cupping is volgens deze onderzoeken met name effectief bij cliënten met chronische nekpijn, schouderpijn, knieartrose, lage rugpijn en fibromyalgie.

De voordelen van myofasciale cupping.

✔  Het verminderen van pijn..
✔  Het verbeteren van de beweeglijkheid (ROM).
✔  Verminderen van stijfheid.
✔  Effectief bij littekenbehandeling.
  Positief effect op het stresshormoon.

Myofasciale cupping op unieke wijze.

Mijn naam is Fred de Bree, en sinds vele jaren geef ik massages waarbij mijn passie voor het vak volledig tot uiting komt. Praktijk de Bree is een kleinschalige praktijk gevestigd in Barneveld. De praktijk is ontstaan met de wil om mensen te helpen met dergelijke gezondheidsklachten. Omdat de liefde voor het werk zo groot is en de praktijk kleinschalig, merk je direct dat je écht centraal staat en er uitgebreid de tijd voor jou wordt genomen.

Wat maakt de behandeling bij Praktijk de Bree uniek? Iedere soort behandeling kan aangepast worden in de druk die gegeven wordt en hoe diep de behandeling gaat. Iedere massage wordt afgestemd op jouw lichaam waardoor geen enkele massage exact hetzelfde is. Door de vele jaren ervaring en zeer uitgebreide opleidingen die ik heb gevolgd, haal ik het beste uit alles voor een doelgerichte behandeling voor jou als cliënt.

Uit ervaring is gebleken dat de behandelingen zeer gewaardeerd worden en een goed effect hebben op zowel fysiek als mentaal emotioneel niveau. De combinatie van het behandelen van eventuele klachten, specifiek gericht op jouw lichaam, in combinatie met de diepe ontspanning is uniek. Ik geloof niet in één vaste type massage, maar juist de combinatie ervan om klachten effectief te verhelpen. Er wordt goed geluisterd naar wat jij als cliënt aan kan en we gaan zeker niet door de pijngrens heen, wat helaas bij veel behandelaars wel wordt gedaan. Het is jouw lichaam, dus jij bepaalt de diepte, intensiteit, en wat je wensen zijn. Op die manier werken we als het ware samen aan het beste resultaat met als basis het type massage die voor jou de voorkeur heeft.

Ervaar de vele voordelen van een professionele massage zelf en investeer in jouw gezondheid!

Massagepraktijk
Massagepraktijk

Neem contact met mij op

Praktijk de Bree
Veemweg 29-31
3771 MT Barneveld

E: info@praktijkdebree.nl
M: 06 30 38 74 03

Stuur mij een WhatsApp bericht!