Home    >    Behandelingen   >   Lichaamsgerichte ademtraining.

Lichaamsgerichte ademtraining.

Herken jij dat gevoel van onrust in je lijf? Een gevoel dat je niet goed kan plaatsen en op ieder moment van de dag kan opkomen, zelfs zonder oorzaak? Of dat je spieren maar niet kunnen ontspannen waardoor nek en rugklachten maar niet over gaan? Wellicht ook onverklaarbare lichamelijke klachten waarbij de oorzaak niet gevonden is? Dit kan komen door langdurig onder stress staan waardoor je ademhalingsstelsel ontregelt raakt. Je ademhaling verplaatst zich bij stress van je buik naar je ribben of nog hoger in je keel waarnaast je ademhalingsfrequentie ook toeneemt. Dan is het in veel gevallen moeilijk om weer tot rust te komen. Bij langdurige stress raakt je ademhaling langzaam ontregeld met alle gevolgen van dien. Op een bijna onmerkbare manier begin je steeds oppervlakkiger en minder efficiënt te ademen. Dit kost je lichaam onnodig veel energie en kan voor verschillende fysieke en mentale spanningsklachten zorgen zoals; hyperventilatie, angst en paniek, onrust in je lijf, overmatig piekeren, onverklaarbare lichamelijke klachten en ga zo maar door.

Je hebt vast al van alles geprebeert en gelezen over ademhaling en ontspanning. Helaas is dit in veel gevallen niet genoeg, waardoor je een stok achter de deur nodig hebt. En daar ben ik voor! In een lichaamsgerichte ademtraining van ca. 3 maanden leer je, met behulp van adem en ontspanningsoefeningen, hoe je jouw lichaam beter kunt voelen en hoe je de subtiele stress signalen van je lichaam leert herkennen. Tijdens de training wordt je ademhaling als middel ingezet om je lichaam te leren ontspannen. Dit ga je opmerken door te voelen waar spieren zich aanspannen, waar emotionele blokkades zich vastzetten en hoe je ademhaling hierin een grote rol speelt. Het is een individueel traject welke afgestemd wordt op jouw als individu. Geen hapklare brokken, want de ene persoon is de andere niet, dus ik geloof in maatwerk! Je leert om echt te ontspannen, rustig te blijven in stressvolle situaties en om je emoties los te laten. Dit alles vergt wel training, net als het oefenen voor een marathon, dat heeft ook tijd nodig. Ben jij er klaar voor?!

 

De voordelen van een lichaamsgerichte ademtraining.

✔  Verlicht direct bij hyperventilatie, stress en burn-out klachten.
✔  Bevordering van je mentale en emotioneel welzijn.
✔  Geeft rust en ruimte in je lijf.
✔  Stimuleert een diepere bewustwording van eigen lichaam.
  Stimuleert de bloedcirculatie.
  Verhoogt de algehele ontspanning.

Lichaamsgerichte ademtraining op unieke wijze.

Mijn naam is Fred de Bree, en sinds vele jaren geef ik massages en ademtraining waarbij mijn passie voor het vak volledig tot uiting komt. Praktijk de Bree is een kleinschalige praktijk gevestigd in Barneveld. De praktijk is ontstaan met de wil om mensen te helpen met dergelijke gezondheidsklachten. Omdat de liefde voor het werk zo groot is en de praktijk kleinschalig, merk je direct dat je écht centraal staat en er uitgebreid de tijd voor jou wordt genomen.

Wat maakt de behandeling bij Praktijk de Bree uniek? Iedere soort behandeling kan aangepast worden in de druk die gegeven wordt en hoe diep de behandeling gaat. Iedere massage wordt afgestemd op jouw lichaam waardoor geen enkele massage exact hetzelfde is. Door de vele jaren ervaring en zeer uitgebreide opleidingen die ik heb gevolgd, haal ik het beste uit alles voor een doelgerichte behandeling voor jou als cliënt.

Uit ervaring is gebleken dat de behandelingen zeer gewaardeerd worden en een goed effect hebben op zowel fysiek als mentaal emotioneel niveau. De combinatie van het behandelen van eventuele klachten, specifiek gericht op jouw lichaam, in combinatie met de diepe ontspanning is uniek. Ik geloof niet in één vaste type massage, maar juist de combinatie ervan om klachten effectief te verhelpen. Er wordt goed geluisterd naar wat jij als cliënt aan kan en we gaan zeker niet door de pijngrens heen, wat helaas bij veel behandelaars wel wordt gedaan. Het is jouw lichaam, dus jij bepaalt de diepte, intensiteit, en wat je wensen zijn. Op die manier werken we als het ware samen aan het beste resultaat met als basis het type massage die voor jou de voorkeur heeft.

Lichaamsgerichte ademtraining is een waardevolle investering in jezelf om je lichaam te resetten. De training wordt alleen als privéles gegeven, in totaal 6 sessies en zal ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Tijdens de afgesproken sessies krijg je theorie hoe alles met elkaar in verbinding staat en oefenen we op de behandeltafel, zittend, lopend of staand. Je krijgt gedegen oefeningen en tools mee naar huis om mee te oefenen. Door privetraining kan ik gericht met jouw aan de slag en kan de training aan jou als individu aangepast worden. Ben jij er klaar voor?

Massagepraktijk
Massagepraktijk

Neem contact met mij op

Praktijk de Bree
Veemweg 29-31
3771 MT Barneveld

E: info@praktijkdebree.nl
M: 06 30 38 74 03

Stuur mij een WhatsApp bericht!