Home    >    Behandelingen   >   Ayurvedische massage. 

Ayurvedische massage.

Ayurvedische massage is een belangrijk onderdeel van Ayurveda, het traditionele Indiase geneeskundige systeem dat al duizenden jaren wordt beoefend. De Ayurvedische techniek van abhyanga, ook bekend als oliemassage, biedt diverse fysieke voordelen zoals het verlichten van spierspanningen, het bevorderen van de afvoer van lymfevloeistof, en het intensief voeden van de huid. Deze massagevorm onderscheidt zich door een speciale focus op de huid, in plaats van de spieren. De gekozen oliën en de technieken die de bloedcirculatie stimuleren, maken het vergelijkbaar met een gezichtsmassage, maar dan voor het hele lichaam.

Ayurvedische massage onderscheidt zich door het rijkelijk gebruik van essentiële oliën en de gerichte aandacht op bepaalde energiepunten in het lichaam, bekend als marma punten. In tegenstelling tot traditionele ontspanningsmassages, waar kneden van de spieren centraal staat, ligt de focus bij een Ayurvedische massage meer op het beïnvloeden van je energievelden en het loslaten van emotionele spanningen dan op het direct aanpakken van spierknopen.

 

De voordelen van ayurvedische massage.

✔  Verbetering van de bloedcirculatie in het lichaam. 
✔  Versterkt het immuunsysteem.
✔  Vermindert stress en geeft rust. 
✔  Verlicht pijn van de spieren.
  Hydrateert en verzorgd de huid.
✔  Verbetert de mobiliteit van het lichaam.

Ayurvedische massage op unieke wijze.

Mijn naam is Fred de Bree, en sinds vele jaren geef ik massages en ademtraining waarbij mijn passie voor het vak volledig tot uiting komt. Praktijk de Bree is een kleinschalige praktijk gevestigd in Barneveld. De praktijk is ontstaan met de wil om mensen te helpen met dergelijke gezondheidsklachten. Omdat de liefde voor het werk zo groot is en de praktijk kleinschalig, merk je direct dat je écht centraal staat en er uitgebreid de tijd voor jou wordt genomen.

Wat maakt de behandeling bij Praktijk de Bree uniek? Iedere soort behandeling kan aangepast worden in de druk die gegeven wordt en hoe diep de behandeling gaat. Iedere massage wordt afgestemd op jouw lichaam waardoor geen enkele massage exact hetzelfde is. Door de vele jaren ervaring en zeer uitgebreide opleidingen die ik heb gevolgd, haal ik het beste uit alles voor een doelgerichte behandeling voor jou als cliënt.

Uit ervaring is gebleken dat de behandelingen zeer gewaardeerd worden en een goed effect hebben op zowel fysiek als mentaal emotioneel niveau. De combinatie van het behandelen van eventuele klachten, specifiek gericht op jouw lichaam, in combinatie met de diepe ontspanning is uniek. Ik geloof niet in één vaste type massage, maar juist de combinatie ervan om klachten effectief te verhelpen. Er wordt goed geluisterd naar wat jij als cliënt aan kan en we gaan zeker niet door de pijngrens heen, wat helaas bij veel behandelaars wel wordt gedaan. Het is jouw lichaam, dus jij bepaalt de diepte, intensiteit, en wat je wensen zijn. Op die manier werken we als het ware samen aan het beste resultaat met als basis het type massage die voor jou de voorkeur heeft.

Lichaamsgerichte ademtraining is een waardevolle investering in jezelf om je lichaam te resetten. De training wordt alleen als privéles gegeven, in totaal 6 sessies en zal ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Tijdens de afgesproken sessies krijg je theorie hoe alles met elkaar in verbinding staat en oefenen we op de behandeltafel, zittend, lopend of staand. Je krijgt gedegen oefeningen en tools mee naar huis om mee te oefenen. Door privetraining kan ik gericht met jouw aan de slag en kan de training aan jou als individu aangepast worden. Ben jij er klaar voor?

Ontspanningsmassage
Massagepraktijk

Neem contact met mij op

Praktijk de Bree
Veemweg 29-31
3771 MT Barneveld

E: info@praktijkdebree.nl
M: 06 30 38 74 03

Stuur mij een WhatsApp bericht!